Seneste nr. * English * Arkiv * Breve * Om VERO

Sekularisme

Sekularisme

nr. 7,  2006
   

Den kristne og samfundet
Ytringsfrihed
Hygge
Ægte magt
De rigtige meninger
Troen giver mening
Billedforbud
Sekularisme
Koncilerne og paveembedet

Hvilken rolle har religionen i samfundet og hvilken rolle bør den spille i det offentlige rum? Sækularisme-begrebet er især i de sidste par år blevet et kodeord i denne debat, men det synes at dække over flere forskellige holdninger - fra den klassiske "Giv kejseren hvad kejserens er"-holdning over vag religionskritik til åbent angreb på individers ret til at udtrykke religion eller religiøse holdninger. Med denne tema-udgave blander VERO sig i diskussionen.

Pave Benedikt XVI og Islam

Vil du forstå mere af baggrunden for krisen mellem Paven og Islam, så find her et link til den forelæsning, Paven holdt i Regensburg, som indeholdt det famøse citat, der udløste krisen.

Den kristne og samfundet

Skal katolikker altid gøre hvad Staten siger - eller hvad Paven siger? Hvem står vi i den sidste ende til regnskab over for - Gud, vores samvittighed, eller loven?

Ytringsfrihed

Der er grund til at besinde sig som dansker og europæer i denne tid. Hvad vil vi egentlig med vores højtbesungne sækularisering og vores ytringsfrihed? Er vi parate til at stå værn om den som ukrænkeligt princip? Eller er vi parate til at leve med en gummifrihed, som til enhver tid kan indskrænkes eller udvides alt efter diverse lobbyers magt.

Hygge

Hvis man i festligt og hyggeligt lag kaster sig ud i en diskussion om religiøse spørgsmål, ødelægges den gode stemning og ikke alle kan være med. Senest har den nuværende statsminister udtrykt lidt af samme holdning med sit synspunkt om, at religion for tiden fylder for meget i den offentlige debat.

Ægte magt

En prædiken over en tekst fra Apostlenes Gerninger, som beskriver de problemer de første kristne havde med det omgivende samfund.

De rigtige meninger

Vi bringer nu den service, du aldrig har vidst, at du altid har savnet. Nu kan du rent maskinelt og uden yderligere udgift checke dine meninger for politisk korrekthed. Du behøver ikke længere at fremstå som en total idiot, blot fordi du er kommet til at sige din egen, selvstændige mening, når bare du lige husker at checke dem af imod VERO's facitliste.

Troen giver mening

er titlen på en ny bog fra forlaget Peoples press - og samtidig en påstand, som underbygges af samtaler med 20 danskere med vidt forskellig baggrund. 

 

tilbage til toppen

Copyright tilhører Vero.dk
Må kun citeres i uddrag og med tydelig kildeangivelse og link til vero.dk