Seneste nr. * English * Arkiv * Breve * Om VERO

Påsken 2003

Påsken 2003

nr. 4, 2003
   
Retfærdig krig
De sidste tider
Kommuniké
Fælles nadver
Vi er kirken
VEOK Programerklæring
Langfredag

Krigen i Irak

Er krigen i Irak moralsk forkastelig - eller påkrævet? Siden Sct. Augustin og Sct. Thomas Aquinas har kristne  opereret med begrebet retfærdig krig. John-Erik Stig Hansen ser nærmere på argumenterne for og imod, at kriterierne for retfærdig krig er opfyldte.

Kommuniké om krigen i Irak

Ortodokse, orientalske, katolske og evangeliske kirker i mellemøsten opfordrer regeringer, humanitære organisationer, og sine medlemmer til at gøre alt for at begrænse omfanget og følgerne af krigen, og komme ofrene for krigen til hjælp. Oversat af Christian Troelsgård.

De sidste tider

På begge sider af konflikten står politikere, i samme egenskab, til regnskab overfor deres befolkninger og vælgere. Imidlertid regner flere af dem tydeligvis med også at skulle stå til regnskab i en mere definitiv forstand. VERO bringer denne prædiken over teksterne, 1. Tess. 4, 13-18 og Matt 25, 1-13  om Herrens -snarlige? - genkomst og lignelsen om brudepigerne, der manglede olie til deres lamper i den afgørende stund.

 

Langfredag

På denne dag holdes en gudstjeneste, som fokuserer vedholdende på død, gru fortabelse, og elendighed. Set isoleret er den underligt blottet for optimisme, og det kan synes mærkværdigt, når nu det, Påsken handler om, er opstandelsens glade budskab.

Det er fristende at springe Langfredag over.

Se også sidste nummers artikel om opstandelsens betydning.

Fælles nadver

I spørgsmålet om hvorvidt og hvornår katolikker og andre kristne kan have fælles nadver er der sket en stramning i de senere år. I mange danske familier, hvor katolikker og folkekirkemedlemmer lever sammen, føles det som et alvorligt svigt fra den katolske kirkes side at den hidtidige praksis ændres, men værre er udsigten til, at selvforherligelse og indadvendthed i forholdet mellem angiveligt kristne trossamfund vil dementere budskabet.

Vi er også kirke

En ny forening arbejder for at 2. Vatikankoncils beslutninger føres ud i livet. Fraktionsdannelse i en kirke, hvis mission er at dens medlemmer skal være eet, giver naturligvis anledning til overvejelser.

 
 

tilbage til toppen

Copyright tilhører Vero.dk
Må kun citeres i uddrag og med tydelig kildeangivelse og link til vero.dk